Rugbyklubben Speed er den ældste rugbyklub i Danmark stiftet i 1949. Vi har til huse i København ved Amagerhallen tæt på lufthavnen og har hold for senior / mænd / herrer, ungdom / drenge / piger, damer / kvinder og old boys / veteraner.

Vi er hvert år vært for skandinaviens største rugbyturnering Scandinavian Open Sevens med deltagere fra hele verden.

Find os på Google Maps

SPEED's historie kort

Efter anden verdenskrig samledes en gruppe unge danskere, der havde deltaget som frivillige i krigen for Storbritannien. Under militærtjenesten havde de lært at spille rugby, som er meget udbredt i militæret. De mødtes i København og blev enige om at starte deres egen rugbyklub kaldet Ex-Army. De spillede imod udefra kommende hold fra Storbritannien og senere imod Politiets Rugbyklub, der blev startet i 1948-49 af Eigil Hemmert Lund der senere stiftede D.R.U. ( Dansk Rugby Union).

I starten af 1950 måtte man konstatere at interessen for spillet var dalet imellem de "gamle soldater". Men da man samtidig havde flere interesserede, der ville i gang med at spille måtte man starte en ganske almindelig sportsklub. Man indkaldte så alle interesserede til et møde den 31. marts 1950. De fremmødte var dels nye medlemmer samt de soldater der ønskede at fortsætte. Man skulle så finde et navn til den nye klub der selvfølgelig ikke kunne hedde EX-ARMY og blev så enig om to navne hvoraf det ene var SPEED, da der var demokrati blev begge navne lagt i en høj hat og navnet, der blev trukket op er klubbens navn.

R.K.Speed er Danmarks ældste klub og er en dag ældre end D.R.U. som Eigil Hemmert Lund startede d. 1 april 1950. R.K.Speed har igennem hele sin levetid været en dominerende klubber i Danmark og dansk rugby. Det er blevet til 11 danske mesterskaber og 3 pokalmesterskaber samt 1 Nordisk Mesterskab for klubhold på seniorsiden, sølv og bronze er der selvfølgelig også mange af, vi har samtidig leveret en masse spillere til både landshold og udvalgte hold. Speed har også været et stort rejsehold. Vi har været omkring i det meste af Europa og spillet kampe imod lokale hold. Det største klubben nogensinde har deltaget i var vor store rejse i foråret 1992, da vi tog 28 mand afsted til Hong-Kong, Singapore og Malaysia, det bliver svært at lave noget større.

Klubben vedtægter er tilgængelige her